Vreme pripreme

45 min

Broj porcija

4

Sastojci

  • 200 g polubelog brašna tip 850
  • 135 g integralnog ražanog brašna
  • 2 kašike lanenog semena
  • 2 kašike semenki susama
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1 ravna kašičica suvog kvasca
  • 1/2 kašičice šećera
  • 3 dl mlake vode
  • 3-4 kašike ulja

Način pripreme

U 3 dl vode razmutite kvasac, šećer i malo brašna. Ostale sastojke osim ulja sjedinite u posudi za mešanje. Sipajte aktivirani kvasac i ulje, pa umesite testo. Za mešenje koristite varjaču ili kašiku s obzirom na to da je testo mekše. Lepo upakujte posudu kako se testo ne bi sušilo i ostavite ga na toplom mestu 20 tak minuta. Premesite ga, pa ga ostavite da naraste još jednom. Modlu za hleb obložite papirm za pečenje i prebacite testo. Rasporedite ga po plehu i pospite semenkama po izboru. Hleb treba da odstoji u modli oko pola sata, dok se ne udvostruči. Stavite ga u nezagrejanu rernu i uključite je na 180-200 stepeni. Hleb pecite ok 35 minuta. Pečeni hleb izvadite iz pleha, skinite papir i ostavite ga da se ohladi na rešetkastoj podlozi.

Drugi recepti

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.