
Vreme pripreme
20 min
Broj porcija
4
Sastojci
TESTO
- 250 g mekog pšeničnog brašna
- 20 g svežeg kvasca
- 1 kašičica sećera
- 2 dl mleka
- 1 kasicica soli
- 75 g margarina
- 1 jaje
- 150 g kukuruznog brasna
FIL
- 200 g mladog sira
- 100 g mesnate slanine
Način pripreme
Mleko zagrejati, staviti šećer i izmrvljeni kavasac. Sačekati da se malo podigne. U posudu za mešanje staviti kvasac, so, jaje i omekšali margarin. Postepeno dodavati brašno i umesiti glatko testo. Testo prekriti, ostaviti na toplom. Pripremiti fil. Umutiti sir sa sitno iseckanom slaninom. Nadošlo testo rastanjiti na pobrašnjenoj podlozi na debljinu od 0,5cm. Iseći na komade veličine 10×15 cm. Na svaki komad staviti po kašičicu fila, bočne strane presaviti ka unutra i urolati da se dobije izgled piroške. Pleh obloziti pek papirom, poslagati pripremljene piroške i ostaviti jos 15 min. Zagrejati rernu na 250 stepeni, premazati piroške umućenim jajetom i posuti, susamom i ispeci ih do rumene boje.
Drugi recepti
Kačamak od kukuruznog brašna
Vreme pripreme 20 minBroj porcija 4Sastojci voda 1,5l kukuruzno brašno 500g malo soli margarin 3 kašike rendani sir Način pripremeU posoljenoj kipućoj vodi dodati brašno, ali ne treba mešati. Brašno treba da ostane na površini vode kao kupa. Napraviti udubljenje...
Brze kukuruzne kiflice
Vreme pripreme 40 minBroj porcija 4SastojciTesto: 1 kocka svežeg kvasca 200 ml mleka 2 kašičice šećera 300 g kukuruznog ntegralnog brašna (sitnog) 300 ml vode 1 kašika soli 500 g običnog brašna 150 ml suncokretovog ulja Premaz: 1 jaje susam Način pripremeIzmrvljeni...
Kukuruzne proje
Vreme pripreme 30 minBroj porcija 4Sastojci 400 gr kukuruznog integralnog brašna (krupno mleveno) 220 ml mlake vode so (1 ravna kašičica) mast ili suncokretovo ulje za podmazivanje pleha pola kesice praška za pecivo - nekada se nije koristio, ali možete da dodate...