Vreme pripreme

10 min

Broj porcija

5

Sastojci

  • 200 g pšeničnog glatkog brašna tip 550
  • ½ praška za pecivo
  • ½ kašičice soli
  • 40 g maslaca
  • 120 ml tople vode

Način pripreme

Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i soli. Prelijte rastopljenim maslacem i toplom vodom i uz pomoć električne mešalice zamesite mekano testo. Ostavite da stoji na sobnoj temperaturi oko 2h. Premestite i razdelite testo na 10 komada. Oblikujte kuglice koje razvaljajte na pobrašnjenoj površini u vrlo tanko testo (prečnika 13-15 cm). Pažljivo prenesite na nenauljen tiganj i pecite 20 sekundi s jedne strane, okrenite, pecite 20 sekundi, pa opet okrenite i još kratko pecite. Pečene tortilje prekrijte krpom da se ne osuše.

Drugi recepti

Pogača od šljiva

Pogača od šljiva

Vreme pripreme 10 minBroj porcija 5Sastojci 200 g pšeničnog integralnog brašna, 1/2 kesice suvog kvasca, malo soli, 1/8 l obranog mleka, 25 g margarina, 100 g šećera NADEV 500 g očišćenih šljiva isečenih na četvrtine PRELIV 1/8 l obranog mleka, 1 kašika jestivog...

opširnije
Španski mafini

Španski mafini

Vreme pripreme 70 minBroj porcija 5Sastojci 3 jajeta 250 g feta sira 1 dl kisele pavlake 1 dl kiselog mleka 1 dl ulja 1 dl kisele vode 3 kisela krastavčića 100 g šunke 6 kašika kukuruznog brašna 3 kašike belog pšeničnog brašna 1 kašičica praška za pecivo 1 kašičica...

opširnije
Proje sa peršunom

Proje sa peršunom

Vreme pripreme 30 minBroj porcija 4Sastojci 3 jajeta 150 gr feta sira 2 kašike pavlake 1 dl ulja 1 veza seckanog peršunovog lista 250 gr. kukuruznog brašna 2 kašike pšeničnog brašna 1 kašičica praška za pecivo 2 kašike lanenog semena Način pripremeUmutite jaja, a...

opširnije