Vreme pripreme

10 min

Broj porcija

5

Sastojci

  • 200 g pšeničnog integralnog brašna,
  • 1/2 kesice suvog kvasca,
  • malo soli,
  • 1/8 l obranog mleka,
  • 25 g margarina,
  • 100 g šećera

NADEV

  • 500 g očišćenih šljiva isečenih na četvrtine

PRELIV

  • 1/8 l obranog mleka,
  • 1 kašika jestivog skroba,
  • 80 g šećera,
  • 2 žumanca

Način pripreme

Prosejano brašno pomešati sa kvascem i soli. Ugrejati mleko sa margarinom i natrenom i umesiti testo pa ga ostaviti da naraste. Testo razviti tako da pokrije samo polovinu namašćene tepsije. Po testu rasporediti četvrtine šljiva. Drugu stranu tepsije ograditi trakom alu folije koja je nekoliko puta presavijena, pustiti testo da opet raste, a zatim peći. Za preliv pomešati sve sastojke i skuvati ih. Posle 20 min pečenja, testo sa šljivama premazati kremom i pustiti da se peče još 10 minuta na temperaturi od 175-200C.

Drugi recepti

Španski mafini

Španski mafini

Vreme pripreme 70 minBroj porcija 5Sastojci 3 jajeta 250 g feta sira 1 dl kisele pavlake 1 dl kiselog mleka 1 dl ulja 1 dl kisele vode 3 kisela krastavčića 100 g šunke 6 kašika kukuruznog brašna 3 kašike belog pšeničnog brašna 1 kašičica praška za pecivo 1 kašičica...

opširnije
Tortilje od pšeničnog brašna

Tortilje od pšeničnog brašna

Vreme pripreme 10 minBroj porcija 5Sastojci 200 g pšeničnog glatkog brašna tip 550 ½ praška za pecivo ½ kašičice soli 40 g maslaca 120 ml tople vode Način pripremeBrašno pomešajte sa praškom za pecivo i soli. Prelijte rastopljenim maslacem i toplom vodom i uz pomoć...

opširnije
Proje sa peršunom

Proje sa peršunom

Vreme pripreme 30 minBroj porcija 4Sastojci 3 jajeta 150 gr feta sira 2 kašike pavlake 1 dl ulja 1 veza seckanog peršunovog lista 250 gr. kukuruznog brašna 2 kašike pšeničnog brašna 1 kašičica praška za pecivo 2 kašike lanenog semena Način pripremeUmutite jaja, a...

opširnije