Vreme pripreme

30 min

Broj porcija

4

Sastojci

  • 500 gr ražanog brašna,
  • soli po ukusu,
  • 1 kašika masti,
  • vode toliko da se dobije srednje tvrdo testo

FIL

  • 300 gr sitnog sira,
  • 1 jaje
  • soli po ukusu

Način pripreme

U posudu naspite brašno, posolite, dodajte kašiku masti, vodu po potrebi, toliko vode da se dobije srednje tvrdo testo. Testo podelite na dva dela, od gore premažite sa malo masti, prekrijte najlonom i ostavite da odmara 30 minuta. Testo rastanjite što tanje oklagijom, tepsiju podmažite i pospite brašnom. Rastanjeno testo secite nožem na nepravilne oblike, obložite dno tepsije, po testu viljuškom razbacajte sir pomešan sa jajetom. Zatim opet red rastanjenog testa pa fil i tako redom dok se testo i fil ne potroše. Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite pitu. Čačkalicom proverite da li je pečena. Ako se testo ne lepi za čačkalicu pita je pečena. Izvadite pitu iz rerne i pospite rendanim sirom.

Drugi recepti

Hrskavi krekeri od ražanog brašna

Hrskavi krekeri od ražanog brašna

Vreme pripreme 60 minBroj porcija 4Sastojci 500 gr ražanog brašna 1 dl belog vina 1 dl jestivog ulja 150 gr semenki suncokreta 150 gr lanenog semena 150 gr susama 2-3 kesice kima Malo praška za pecivo Soli po ukusu. Način pripremeSastojke sjedinite tako što ćete u...

opširnije
Ražani hleb

Ražani hleb

Vreme pripreme 45 minBroj porcija 4Sastojci 200 g polubelog brašna tip 850 135 g integralnog ražanog brašna 2 kašike lanenog semena 2 kašike semenki susama 1/2 kašičice soli 1/2 kašičice praška za pecivo 1 ravna kašičica suvog kvasca 1/2 kašičice šećera 3 dl mlake...

opširnije
Skonsi

Skonsi

Vreme pripreme 20 minBroj porcija 4Sastojci 250g ražanog brašna, 110g putera, 2 kašičice praška za pecivo, ½ kašičice soda bikarbone, 1 kiselo mleko Način pripremePuter zamrznite, pa ga narendajte, te ga nakratko ponovo stavite u zamrzivač. U činiji pomešajte brašno,...

opširnije