Vreme pripreme

30 min

Broj porcija

4

Sastojci

  • 3 jaja
  • 300 ml mleka (predlažemo neko biljno)
  • 120 g heljdinog brašna
  • ulje za pečenje (recimo kokosovo)

Način pripreme

Najpre izmešajte lagano jaja. Dodajte zatim heljdino brašno i mleko. Sve dobro izmešajte kako bi se sastojci sjedinili. Ako vam se učini da je gusto dodajte i malovode. Pržite kao obične palačinke. Dobićete ih oko 5, 6 od ove mere. Primetićete da testo postaje gušće dok pržite palačinke, ali ne brinite. Dodajte još malotečnosti. Što se tiče filovanja možete se opredeliti za slani ili slatki preliv. Dobra stvar kod njih je što se u njima ukus heljde najmanje oseća. Bezglutenske palačinke od heljde mogu jesti i oni koji su netolerantni na laktozu budući da se prave od biljnog mleka.

Drugi recepti

Pogača od heljde

Pogača od heljde

Vreme pripreme 30 minBroj porcija 4Sastojci 450 g heljdinog brašna, 10 g suvog kvasca, 1 kašičica sode bikarbone, 1 kašičica soli, 1 kašičica šećera, 2 kašike ulja, 2,5 dl mlake vode. Način pripremePomešajte heljdino brašno, kvasac, sodu, so i šećer. Koristite...

opširnije
Kiflice sa sirom od heljdinog brašna

Kiflice sa sirom od heljdinog brašna

Vreme pripreme 30 minBroj porcija 4SastojciTESTO 250g (prosejanog) heljdinog integralnog brašna 200g pšeničnog integralnog brašna 15-20g svežeg kvasca 1 kafena kašika šećera 250ml mlake vode pola kašičice soli 120ml ulja 1 žumance NADEV 150g sitnog sira PREMAZ 1...

opširnije
Knedle od heljdinog brašna punjene jabukama

Knedle od heljdinog brašna punjene jabukama

Vreme pripreme 30 minBroj porcija 4Sastojci 500 gr jabuka, 2 kesice cimeta, 1 kg belog krompira, 2 jaja, 50 gr margarina za kolače, 600 gr heljdinog brašna, 200 gr prezli, 5 kašika ulja Način pripremeKrompir skuvati u slanoj vodi (1 kašika soli) i ispasirati. Dodati...

opširnije