Vreme pripreme

20 min

Broj porcija

4

Sastojci

  • voda 1,5l
  • kukuruzno brašno 500g
  • malo soli
  • margarin 3 kašike
  • rendani sir

Način pripreme

U posoljenoj kipućoj vodi dodati brašno, ali ne treba mešati. Brašno treba da ostane na površini vode kao kupa. Napraviti udubljenje varjačom i ostaviti da se na laganoj vatri kuva. Kad brašno nestane sa površine vode, promešati da ne ostanu grudvice i mešajući kuvati još par minuta. Gotov kačamak preliti sa otopljenim margarinom. Kačamak vaditi kašikom u činiju iz koje ćete posluživati. Dodati u tanjir rendani sir.

Drugi recepti

Piroške sa kukuruznim brašnom

Piroške sa kukuruznim brašnom

Vreme pripreme 20 minBroj porcija 4SastojciTESTO 250 g mekog pšeničnog brašna 20 g svežeg kvasca 1 kašičica sećera 2 dl mleka 1 kasicica soli 75 g margarina 1 jaje 150 g kukuruznog brasna FIL 200 g mladog sira 100 g mesnate slanine Način pripremeMleko zagrejati,...

opširnije
Brze kukuruzne kiflice

Brze kukuruzne kiflice

Vreme pripreme 40 minBroj porcija 4SastojciTesto: 1 kocka svežeg kvasca 200 ml mleka 2 kašičice šećera 300 g kukuruznog ntegralnog brašna (sitnog) 300 ml vode 1 kašika soli 500 g običnog brašna 150 ml suncokretovog ulja Premaz: 1 jaje susam Način pripremeIzmrvljeni...

opširnije
Kukuruzne proje

Kukuruzne proje

Vreme pripreme 30 minBroj porcija 4Sastojci 400 gr kukuruznog integralnog brašna (krupno mleveno) 220 ml mlake vode so (1 ravna kašičica) mast ili suncokretovo ulje za podmazivanje pleha pola kesice praška za pecivo - nekada se nije koristio, ali možete da dodate...

opširnije