Vreme pripreme

40 min

Broj porcija

4

Sastojci

Testo:

  • 1 kocka svežeg kvasca
  • 200 ml mleka
  • 2 kašičice šećera
  • 300 g kukuruznog ntegralnog brašna (sitnog)
  • 300 ml vode
  • 1 kašika soli
  • 500 g običnog brašna
  • 150 ml suncokretovog ulja

Premaz:

    • 1 jaje
    • susam

Način pripreme

Izmrvljeni kvasac sa šećerom rastvoriti u toplom mleku i ostaviti 10 minuta da naraste. Zatim zamesiti testo tako što ćete kukuruzno brašno preliti ključalom vodom da omekša. Kada se malo prohladi dodati sve ostale sastojke i rastvoreni kvasac, pa zamesiti testo. Po potrebi dodajte još mleka, ali testo ne sme da bude lepljivo.

Nakon toga testo pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se udvostruči. Kad testo naraste podeliti ga na 8 delova i svaki urolati u krug. Svaki krug isečete na 8 trouglova.

Na svaki trougao stavite fil po želji ili ga ostavite praznog i zarolajte. Ređajte na pleh obložen papirom za pečenje i ostavite da se stoji oko 15 minuta.

Na kraju umutite jaje i njime premažite kiflice. Pospite sa malo soli ili susama.
Peći u zagrejanoj rerni na 190 °C oko 15-20 minuta, dok ne dobiju lepu zlatnu boju.

Prijatno!

Drugi recepti

Kačamak od kukuruznog brašna

Kačamak od kukuruznog brašna

Vreme pripreme 20 minBroj porcija 4Sastojci voda 1,5l kukuruzno brašno 500g malo soli margarin 3 kašike rendani sir Način pripremeU posoljenoj kipućoj vodi dodati brašno, ali ne treba mešati. Brašno treba da ostane na površini vode kao kupa. Napraviti udubljenje...

opširnije
Piroške sa kukuruznim brašnom

Piroške sa kukuruznim brašnom

Vreme pripreme 20 minBroj porcija 4SastojciTESTO 250 g mekog pšeničnog brašna 20 g svežeg kvasca 1 kašičica sećera 2 dl mleka 1 kasicica soli 75 g margarina 1 jaje 150 g kukuruznog brasna FIL 200 g mladog sira 100 g mesnate slanine Način pripremeMleko zagrejati,...

opširnije
Kukuruzne proje

Kukuruzne proje

Vreme pripreme 30 minBroj porcija 4Sastojci 400 gr kukuruznog integralnog brašna (krupno mleveno) 220 ml mlake vode so (1 ravna kašičica) mast ili suncokretovo ulje za podmazivanje pleha pola kesice praška za pecivo - nekada se nije koristio, ali možete da dodate...

opširnije